Dedicated to wine since 1880

Bekræft din alder

Denne hjemmeside indeholder produkter, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst, at du er over 18 år gammel.

Under 18 år
Indkøbskurv (0) Kr. 0
Fri levering ved køb for minimum 599,- | Ordre inden kl. 12 afsendes samme dag | Levering 1-2 hverdage

Brunello di Montalcino

Italien

-

Toscana

Brunello di Montalcino

Montalcino er beliggende i Italien i det sydlige Toscana. Denne lille kommune er hjemsted for én af Italiens og verdens største rødvine: Brunello di Montalcino, også kaldet Brunello i daglig tale.

Området fik sin DOC status i 1966 og sin officielle DOCG i 1980. Generelt stilles der store krav til lagringen af Brunello-vine inden vinen frigives og kan købes.

De nuværende regler foreskriver, at Brunello di Montalcino skal lagres i minimum 4 år, heraf 2 på fad inden frigivelse af vinen. Riserva Brunello skal lagres i minimum 5 år, heraf 2 på fad.

De fleste producenter fremstiller også en Rosso di Montalcino, der er fadlagret i kortere tid og, som generelt er mere frugtig i sit udtryk end Brunello.

 

De legendariske vine

Den italienske kommune er generelt garant for stor kvalitet i vinene, der kommer fra området. Især Brunello-vinen er et godt eksempel på en vintype, der er kendt i hele verden og har været det i mange årtier. Den eneste tilladte drue, der må benyttes til at fremstille Brunello, er Sangiovese Grosso, og Brunello er faktisk navnet på en historisk klon af Sangiovse-druen, som man har dyrket i flere hundrede år her på denne egn i Italien.

Brunello-vine har en kraftig smag og kan drikkes her og nu, men vinene vinder endnu mere ved at blive gemt i flere år i din kælder. Generelt set kan man sige, at vinene topper efter at have ligget i 8-10 år. Mange af de bedre Brunello’er kan dog nemt gemmes i 20 år.

 

Smag dig igennem anmelderroste Brunello'er

Hos Otto Suenson Vinhandel tilbyder vi et bred udvalg af italienske vine fra Brunello di Motalcino fra nogle af de bedste producenter. Her kan blandt andet nævnes Il Poggione, Lisini, Poggio di Sotto, Gianni Brunelli og Cava d’Onice. Mange af vinene fra disse topproducenter er belønnet med høje point fra anmeldere som Robert Parker, Wine Spectator, Decanter og James Suckling. Du kan nemt og bekvemt købe et stort udvalg af vine fra Montalicono online og få dem leveret med gratis fragt, når du køber for over 1000 kr.

 

Køb 3 gode og anmelderroste Brunello-vine

 2015 Brunello di Montalcino, Il Poggione

97 point fra Robert Parker, 96 point fra James Suckling, 95 point fra Wine Spectator.

 

2015 Brunello di Montalcino, Poggio di Sotto

 97 point fra Robert Parker, 96 point fra Decanter.

 

2015 Brunello di Montalcino, Lisini

96 point fra Decanter.

 

Udvid Søgning

Produkter (33)

Sider

Sider