Dedicated to wine since 1880

Bekræft din alder

Denne hjemmeside indeholder produkter, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst, at du er over 18 år gammel.

Under 18 år
Indkøbskurv (0) Kr. 0
Gratis fragt ved 1000,- / Bestil inden kl. 12.00, og vi sender samme dag / Hurtig levering på 1-2 hverdage

Alsace

Frankrig

-

Alsace

Med beliggenhed i Frankrigs nordøstligste hjørne, er Alsace som skabt til at dyrke vin. Godt i læ bag bjergkæden Vogeserne i vest og Schwarzwald i øst med Rhinen i midten, har Alsace et tørt og solrigt klima, der fortsætter langt ind i efteråret. Vinmarkerne strækker sig 170 km fra Marlenheim i nord på sydøstvendte skråninger til Thann i syd. Traditionelt inddeles distriktet i to departementer Bas Rhein og Haut Rhein.

De bedste vine siges at komme fra Haut Rhein, som er den sydlige del, selvom Haut betyder øverste, så hentydes der her til Rhinens løbsretning og ikke den geografiske beliggenhed. Jordbunden i Alsace er utrolig varieret og området er måske det sted i Frankrig, hvor man har flest forskellige jordbundstyper. Der findes alt lige fra sand og kisel, mergel, løss, kalk og ler, skifer, granit og vulkanske aflejringer. Dette giver et omfattende repertoire af vine fra dette lille område, og det er hvad der gør det hele interessant.

Det aflæses i vinens karakter, og der bruges 7 forskellige druer til at fortolke terroiret. Det er Riesling, Gewürztraminer, Pinot gris, Muscat, Pinot blanc, Sylvaner og Pinot noir - den eneste røde drue. Kun de 4 førstnævnte druer er tilladt til produktion af Grand Cru vin med visse undtagelser. Der er i dag 51 Grand Cru marker, hvilket er dobbelt så mange, som da loven blev vedtaget første gang i 1975.

Udvid Søgning

Produkter (11)