Domaine Saint Etienne

Vinhuset Domaine Saint-Étienne ligger i den lille kommune Montfarin i Gard-regionen mellem Avignon og Nîmes i det sydlige Frankrig. Det er ejet af manden, der er blevet kaldt ”Kongen af Rhône”, Michel Chapoutier, hvis visionære og kompromisløse vinfilosofi har gjort ham til en både beundret og kontroversiel skikkelse blandt producenter i den traditionsrige region.

pr. side
Vis som Grid Liste

3 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

3 varer

Faldende orden

Vinhuset Domaine Saint-Étienne ligger i den lille kommune Montfarin i Gard-regionen mellem Avignon og Nîmes i det sydlige Frankrig. Det er ejet af manden, der er blevet kaldt ”Kongen af Rhône”, Michel Chapoutier, hvis visionære og kompromisløse vinfilosofi har gjort ham til en både beundret og kontroversiel skikkelse blandt producenter i den traditionsrige region.

Michel Chapoutier stammer fra en familie, der har produceret vin i Rhône-dalen siden 1808. Alligevel starter historien om ham først for alvor i 1989, hvor det lykkedes ham at overtale sin bedstefar til at lade ham købe familiens vingård.

Derefter vælger han nemlig som en af de allerførste på de kanter at omlægge produktionen, så den frem over kommer til at følge biodynamiske principper. Selv om det vækker en del modstand blandt hans mere traditionsbundne kolleger, viser det sig at være en rigtig god idé.

Siden dengang er det nemlig lykkedes Chapoutier at skabe flere vine, som selveste Robert Parker har udnævnt til at være: ”blandt de fineste i verden”.

Kernen i hans filosofi kalder Chapoutier selv: ”en respekt for terroiret – det unikke samspil mellem jordbund, klima og menneskeligt talent!”. Succesen har det gjort det muligt for Chapoutier at udvide sine aktiviteter, så de i dag også omfatter gårde i Australien, Portugal og Spanien.

Han erhvervede Domaine Saint-Étienne i 2017. Her har han udnyttet sin enorme ekspertise til at skabe en række indbydende økologiske og biodynamiske vine på druer som Syrah, Grenache og Roussanne, som dyrkes på en jordbund bestående af en blanding af rødt ler og småsten, hvilket er med til at give dem deres helt særlige karakter og kvalitet