Dedicated to wine since 1880
Indkøbskurv (0) Kr. 0

Domaine Clavel

Domaine Clavel er en af Languedocs gode gamle producenter. En producent der gennem mange år har leveret nogle af områdets mest markante vine. Stilen i vinene er ren intens frugt, uden maskering fra nye fade eller andet. På denne måde lykkes det at få god terroir karakter frem i vinene, som alle leverer høj kvalitet til prisen.

I dag drives ejendommen af Pierre Clavel der er stor fortaler for økologisk og biodynamisk landbrug. Der er 25 hektar med vinmarker, som er beliggende i de tre underområder; Pic St Loup, La Méjanelle og Gres de Montpellier. Der arbejdes helt skånsomt i markerne, ingen sprøjtning og til gengæld lægges der mange timer med manuelt at passe hver enkel vinstok. Der arbejdes med den biodynamiske tilgang til vinbrug om at alting hænger sammen i et større kosmos. Gennem mange år med denne naturlige tilgang til vinbruget har man fået en utrolig god biodiversitet i markerne, hvor man sjældent har problemer med sygdomme. Det tørre og blæsende klima gør samtidig sit til at det ikke er så svært at følge disse tankegange her i området. Eneste undtagelse er Pic St Loup hvor nedbørret er op til dobbelt så meget som i Montpellier. Det er den første bjergkæde når skyerne blæser ind fra Middelhavet, så de stoppes her og smider vandet.

Der arbejdes med en del forskellige tanke i kælderen, alt fra klassiske store træfade, cementtanke og til det helt moderne bud på en æggeformet cementbeholder. Det er især Syrah som Pierre Clavel lagrer på æg, som i modsætning til lagring på 500 literes egetræsfade får mere florale noter ved denne lagringsmetode.

I alle tre underområder er der fokus på syrah druen, men der er også plantet Grenache, Mourvedre, Carignan, samt de grønne; Grenache blanc, Roussanne, Carignan blanc og Viognier. Typiske druer i området.

Produkter (8)