Dedicated to wine since 1880
Indkøbskurv (0) Kr. 0

Nyheder

Indkøbskurv (0) Kr. 0
Hjem Druer Riesling

Riesling

Riesling er dronningedruen over dem alle. Druen der kan give højt koncentrerede vine med stor finesse og rankhed. Denne drue giver som ung noter af grønne æbler, citrus og hvide blomster. Når vinen får noget mere alder, så kommer der noter af petroleum og tørrede tropiske frugter.

Riesling druen har sin hjemmebane i Tyskland, men dyrkes også i flere andre lande. Lige på den anden side af grænsen i Frankrig er Alsace på banen med flotte intense eksemplarer. Andre steder i verden skal man kigge på kølige vinregioner, hvor druen ikke får for meget varme. I det nordlige USA, på grænsen mellem Østrig og Italien, samt i de køligste områder i Australien.

For at druen skal opnå sin unikke karakter skal den have en lang vækstsæson hvor både sødme og syre kan opbygges rigtigt. Hvis riesling dyrkes i varme områder vil du typisk få en vin uden rygrad og balance. Netop balancen mellem syre og sødme er nøglen til storheden i vinene på riesling druen. I de tilfælde hvor vinen har sødme er der ofte en god balancerende frugtsyre.
 
Den nemmeste måde at se forskel på sødmegraden er ved at kigge på alkoholniveauet i vinen. Ved 12 procent eller mere vil vinen som regel være tør, ned til 7 procent vil vinen være halvtør og derunder vil vinen fremstå med decideret sødme. Mange af de søde vine vil som sagt være balanceret af et højt syreniveau, der gør at vinen er i balance. De helt søde udgaver er fremragende ledsagere til desserter med frugt og is.

De klassiske vinregioner for Riesling er: Mosel, Rhein, Alsace, Eden Valley

Produkter (54)

Nyheder

Sider

Sider