Dedicated to wine since 1880

Bekræft din alder

Denne hjemmeside indeholder produkter, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst, at du er over 18 år gammel.

Under 18 år
Indkøbskurv (0) Kr. 0
Fri levering ved køb for minimum 599,- | Ordre inden kl. 12 afsendes samme dag | Levering 1-2 hverdage

Chardonnay

Chardonnay er verdens mest udbredte grønne drue.

Chardonnay er en drue, der kan dyrkes i forskellige klimaer lige fra det varme Chile til det kølige nordfrankrig. En hvidvin lavet på druen Chardonnay i de varmere områder giver en vin med stor fylde og en meget blød stil, samt er syren lav i de varmere klimaer, typisk i de oversøiske som fx USA og Chile. Chardonnay druen har en anden karakteristik i køligere områder som f.eks. Chablis, hvor får du en meget ren og elegant stil, men med en højere syre.

De typiske smagsnoter i en hvidvin, der er lavet på denne drue, byder på citrus, grape, mineralitet (i de køligere klimaer), eksotisk frugt som ananas, pære og honning (i de varmere klimaer).  Det er en drue, der er fantastisk at arbejde med, da den findes i mange forskellige kloner med hver deres karakteristika.

De klassiske vinregioner for Chardonnay druen er Bourgogne, Californien og Chile. Chardonnay er druen bag mange af de større hvidvine i f.eks. Bourgogne som Montrachet eller Corton. 

 

 

Produkter (7)