2019 Bourgogne Aligote

Bourgogne Bourgogne
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 643419
Udsolgt
kr. 179,00

Energisk, elegant og knasende sprød - en ægte Aligoté med rendyrket glød. Forfriskende, let-løbende og citruspræget stil, men samtidig imponerende intens og smertende mineralsk. Duften oser af Bourgogne med sin blomstrende frugt, tilsat et skud reduktive toner af flint og røg. Syrligt-søde citroner, grønne æbler, hvide blomster og muslingeskal, der interagerer med nuancer af honning, yuzo og nystrøget tændstik. Levende, stålsat og sitrende på tungen, med mundvandsdrivende frugtsyre og saltagtig mineralitet. Citrusessens, grapeskal, urteblade og røget flint, ledsaget af blomsterhonning, pære og blot en snert af hø. En vin der endelig ikke bør serveres direkte fra køl, men faktisk bør tages lige så alvorligt som en stor Bourgogne Blanc. Til elegante serveringer med torsk, slethvar eller andre fine fisk, gerne garneret af citruspræget tilbehør og spæde grønsager. Glem alt om bittersyrlig, simpel og de mange tyndbenede sager, denne udgave viser lige netop hvordan seriøs Aligoté skal være!

Vinen er sammensat af 100% Aligotè, som høstes fra flere forskellige områder i Bourgogne. Christian Lébaupin er navnet på en serie af vine, produceret af det familiedrevne vinhus Domaine Roux. I dag ejer familien vinmarker i 12 forskellige kommuner, primært i Côte d'Or, men også i Côte Chalonnaise. Vinstilen er forholdsvis moderne, med fokus på frugt, saftighed og energi - hvilket i sandhed eksemplificeres i denne imponerende Aligoté.  

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.