15år 15 Ans de Cave

Champagne , Champagne
Champagne - 75,00 cl. - 12,00% vol. - Varenummer: 805015
Bliv kontaktet

Giv mig besked, når dette produkt er på lager

Udsolgt
kr. 799,00
15 års lagring i kælderen udvikler en unik Champagne i flasken. Her er stor kompleksitet allerede fra f¢rste gang man dufter. Noter af nyristet br¢d blander sig med citrus og tropisk frugt. Smagen opbygger stor kompleksitet med tropisk moden frugt som lyche og t¢rret ananas, der underbygges af de intense aromatiske noter fra flaskelagringen. Stor fylde som balanceres perfekt af frugtsyren. Stor længde og friskhed, som kendetegner Gosset klassiske husstil., , -----, , 15 år i kælderen som miminum er navnet på denne unikke Champagne. For at en Champagne kan vinde ved at ligge så længe i kælderen, kræves der h¢j kvalitet i frugten fra start. Her har kældermesteren hos Gosset udvalgt de bedste grundvine til en blanding, der kan udvikle sig i flasken. Vinen er sammensat af 60 % Chardonnay fra Mesnil-sur-Oger, Avize og Cramant, samt 40 % Pinot Noir fra Aÿ, Mareuil-sur-Aÿ og Ambonnay., Som altid hos Gosset bevares mest mulig frugtkarakter ved at vinen ikke gennemgår malolaktisk gæring. Herefter tappes vinen på flaske og ligger i kælderen i 15 år inden den endelige degorgering. Ved denne lagring udvikler vinen gennem autolyse komplekse noter af br¢d, gær og orangemarmelade. Vinen degorgeres med 7 gram sukker per liter inden den frigives. Denne f¢rste version af 15 ans de Cave er lagt i kælderen i 1999, men årgangene i flasken er en hemmelighed., En vin der er drikkeklar ved frigivelse, men som helt sikkert kan udvikle sig positivt i kælderen i op til 20 år.
Wine Spectator 93 points

"Richly aromatic, this offers an intriguing, almost Sherry-like mix of salted almond, oyster shell, baked plum, singed orange peel and dried white cher"

Champagne Gosset

Gosset er Champagnes ældste vinhus, grundlagt for mere end 4 århundrede siden i landsbyen Aÿ. En producent der emmer af historie, og samtidigt befinder sig blandt regionens absolutte elite.

På samme tid er Gosset én af de mindste ”Les Grandes Marques” i Champagne og adskiller sig markant fra sine større konkurrenter. Producenten ejer blot 1 hektar land, men samarbejder med mere end 200 druedyrkere i omtrent 70 forskellige byer. Som udgangspunkt er alle vine sammensat af 80-90% frugt fra Premier Cru’s og Grand Cru’s, hovedsageligt i Vallé de la Marne og Côte des Blancs.

Elegance, rigdom og struktur - et historisk top-hus der aldrig har været bedre!

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.