En unik hvidvin fremstillet på Pinot Noir druen, blot uden kontakt med skallerne så vinen er uden farve. Frisk duft med noter af citrus, grØnne pære og en anelse rØd frugt. Fokuseret i smagen med finesserig stil og blØde frugtnoter. Her er nuancer af små fine jordbær, som dog domineres af grØnne frugtnuancer. En flot ledsager til fiskeretter og tØrre oste., , -----, , Til denne vin hØstes Pinot Noir druerne fra gode marker i Langhe distriktet. Man gØr så ganske som man kender fra Champagne, presser druerne med det samme og fjerner skallerne. Derved får man ingen farve med til mosten, der herfra behandles som en hvidvin. Vinen lagres med gærresterne for at få yderligere kompleksitet, men kommer ikke på egetræsfad.
Cavalotto står vagt for Barolos klassiske og traditionelle udtryk, og er en af regionens helt store referenceproducenter for den Barolo-stil, der har gjort området til et af verdens mest eftertragtede.
I dag lagres vinene fortsat på store, slavonske egetræsfade og man macererer længe på drueskallerne. Stor Barolo skal have tid og tålmodighed, så vokser det sig majestætisk og lever op til sin titel som ”kongernes vin”.
I en tid hvor flere og flere producenter søger imod en blødere og mere moderne stil, er Cavalotto et af de få steder, hvor man stadigvæk kan opleve det ægte og oprindelige Barolo. Vinenes tårnhøje niveau er resultatet af flere hundrede hårs perfektion af deres fremstillingsmetode.
Så skynd dig at få en flaske Cavallotto hjem til samlingen, det vil med sikkerhed belønne sig med store drikkeoplevelser!