2011 Langhe Chardonnay

Italien Piemonte Barolo
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 102311
Udsolgt
kr. 165,00
Elegant, mineralsk og frugtfyldt Chardonnay fra Langhe. Strågul i glasset med grønne reflekser. En delikat duft af pære, hvide blomster og citrus, suppleret af en anelse tropisk frugt. I munden opleves vinen frisk og frugtdrevet, dog med en anelse cremethed. Grønne æbler, Lucas Pære og ananas, komplementeret af modne citrusfrugter og våde sten. En levende syre og sitrende mineralitet. En oplagt ledsager til lette serveringer med hvid fisk, sprøde salater eller skaldyrsbaserede pastaretter., , -----, , Druerne til Cavallotto's Chardonnay kommer fra vinmarker beliggende mellem cru'erne Bricco Boschis og Vignolo. Markerne ligger ganske stejlt og med eksponering øst/nordøst. Druerne presses ganske blidt i en pneumatisk presse og mosten gærer på temperaturkontrollerede ståltanke. Dette gøres for at bevare frugt og friskhed. Vinen lagrer efterfølgende med de døde gærceller i 9 måneder, hvilket giver vinen yderligere kompleksitet og en anelse cremet mundfølelse. Vinen lagrer endeligt 6 mdr. på flaske inden frigivelse.        

Cavallotto

I mere end fem generationer har familien Cavallotto dyrket druer i Bricco Boschis' bakker i udkanten af Castiglione Falletto i hjertet af Barolo regionen. Som nogle af de første i 1948 begyndte brødrene Olivio og Gildo at dedikerer sig udelukkende med vindyrkning og salg af vinen. Som dengang laves vinene idag kun på egne druer fra 25 ha. spredt på 23 individuelle parceller. 

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.