2020 Dolcetto d'Alba Vigna Scot

Italien Piemonte Piemonte
Rødvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 102420
Udsolgt
kr. 169,00
Vinen er levende i glasset med herlige duftnoter af rØde og sorte kirsebær. I smagen kommer samme bær igen, suppleret fint af en herlig, moden frugt balance. En del syre og tannin giver vinen en god struktur, der gØr den særdeles velegnet til klassiske italienske retter, som vitello tonnato eller tatar. , , -----, , ,  , En helt unik parcel med docetto druer. Parcellen på 2,96 ha er beliggende mellem Bricco Boschis og Vignolo markerne, altså midt i det bedste område for dyrkning af druer til Barolo. På toppen af bakken står Cavallotto familiens gamle docetto vinstokke og leverer råmaterialet til denne vin. Alle druer afstilkes inden presning i horisontal presse og gæring med den naturlige gær. Vinen gæres ved kontrolleret temperatur på 29 grader. Vinen lagres i Slavonske egetræsfade af forskellige stØrrelser i 6 måneder og efterfØlgende yderligere 6 måneder på cementtank, inden aftapning på vingården. 

Cavallotto

I mere end fem generationer har familien Cavallotto dyrket druer i Bricco Boschis' bakker i udkanten af Castiglione Falletto i hjertet af Barolo regionen. Som nogle af de første i 1948 begyndte brødrene Olivio og Gildo at dedikerer sig udelukkende med vindyrkning og salg af vinen. Som dengang laves vinene idag kun på egne druer fra 25 ha. spredt på 23 individuelle parceller. 

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.