Vinen er levende i glasset med herlige duftnoter af rØde og sorte kirsebær. I smagen kommer samme bær igen, suppleret fint af en herlig, moden frugt balance. En del syre og tannin giver vinen en god struktur, der gØr den særdeles velegnet til klassiske italienske retter, som vitello tonnato eller tatar. , , -----, , , , En helt unik parcel med docetto druer. Parcellen på 2,96 ha er beliggende mellem Bricco Boschis og Vignolo markerne, altså midt i det bedste område for dyrkning af druer til Barolo. På toppen af bakken står Cavallotto familiens gamle docetto vinstokke og leverer råmaterialet til denne vin. Alle druer afstilkes inden presning i horisontal presse og gæring med den naturlige gær. Vinen gæres ved kontrolleret temperatur på 29 grader. Vinen lagres i Slavonske egetræsfade af forskellige stØrrelser i 6 måneder og efterfØlgende yderligere 6 måneder på cementtank, inden aftapning på vingården.
Cavalotto står vagt for Barolos klassiske og traditionelle udtryk, og er en af regionens helt store referenceproducenter for den Barolo-stil, der har gjort området til et af verdens mest eftertragtede.
I dag lagres vinene fortsat på store, slavonske egetræsfade og man macererer længe på drueskallerne. Stor Barolo skal have tid og tålmodighed, så vokser det sig majestætisk og lever op til sin titel som ”kongernes vin”.
I en tid hvor flere og flere producenter søger imod en blødere og mere moderne stil, er Cavalotto et af de få steder, hvor man stadigvæk kan opleve det ægte og oprindelige Barolo. Vinenes tårnhøje niveau er resultatet af flere hundrede hårs perfektion af deres fremstillingsmetode.
Så skynd dig at få en flaske Cavallotto hjem til samlingen, det vil med sikkerhed belønne sig med store drikkeoplevelser!