2017 Sensis Brunello di Montalcino

Italien Toscana Montalcino
Rødvin - 75,00 cl. - 14,50% vol. - Varenummer: 629117
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 499,00

Sensis cuvéen er Simone Nanettis hjertebarn, da det var med denne vin, at Cava d’Onice blev født, som vi kender det i dag. Den er skabt fra 4 forskellige markparceller (der totalt udgør 1.5 hektar), som Simone Nanetti har håndplukket fra forskellige steder i Montalcino for at opnå diversitet i terroiret, hvilket giver den bedst mulige balance i vinen. Og man må virkelig sige, at han er lykkedes med missionen.

Duften åbner med skønne og intense noter af moden frugt, hvor det især er blommer, kirsebær og brombær, som vi finder, og det ledsages af et interessant krydret bid og en aromatisk, balsamisk tone. I munden er tanninerne finkornede, medgørlige og imponerende godt integrerede. Syren giver vinen en svævende lethed, og hele drikkeoplevelsen er i total balance.

Det føles ufatteligt, at Simone Nanetti kun har produceret denne cuvée siden 2005, for den er så helstøbt og gennemtænkt i sin stil og udtryk. Selv anbefaler han, at du serverer den til pasta med oksehale ragout eller braiserede svinekæber, så venter der en henrivende smagsoplevelse! Vinen er lagret tre år i en kombination af både slavonske og franske egetræsfade (25-35 hektoliter) og efterfølgende ét år på flaske.

96 point | WinesCritic

"Eclectic and decidedly fresh and balsamic showing elegant notes of hibiscus, lavender, wild violet, peppermint and eucalyptus. Full bodied, perfectly mature, integrated tannins and a finale of notable beauty and precision of execution. A Brunello 2017 with character and tension."

93 point | Falstaff

"Bright ruby red. Fragrant nose of dried raspberries and dried goji berries, a hint of blackberry and dried rose petal. On the palate with nice juiciness and clear fruit core, opens very radiantly, in the finale with a great, swinging finish."


Cava d'Onice

Den lille, familieejede vingård, Cava d’Onice, har på ganske få år løftet sig hele vejen til toppen af rangstigen blandt områdets vingårde. Gården er grundlagt af Valter Nannetti og tog sin spæde start, da han i starten af 80'erne købte den blot 0,2 hektar store vinmark ”Colombaio”. Der skulle dog gå 10 år, før marken og gården var driftsklare, og i 1995 var de officielt klar til at flaske deres første Brunello di Montalcino. Dengang var produktionen på bare 266 flasker, men siden har vingården redet på en bølge af succes, båret frem af familiens hårde arbejde og kompromisløse tilgang til deres produktion.

I dag ledes Cava d’Onice af Simone Nannetti, Valter Nannettis søn, og under hans ledelse er vingården blevet en sand anmelder darling. De tårnhøje point regner ned over vingården, og holder de kursen, så kan der ikke gå mange år, før Cava d’Onice er blandt Brunellos mest efterspurgte producenter. Så vi anbefaler at få oplevet vinene nu, mens de stadigvæk er til at købe. Produktionen er stadigvæk lille, og der skal ikke meget til, før det her bliver svært at få fat i disse uopnåelige vine.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.