2019 Rosso di Montalcino

Italien Toscana Montalcino
Rødvin - 75,00 cl. - 14,00% vol. - Varenummer: 629219
Udsolgt
kr. 199,00

Elegance, frugt og kompleksitet. Ganske enkelt en Rosso i sin helt egen liga, baseret på helt samme druemæssig oprindelse som husets Brunello, hvilket i særdeleshed skinner igennem i vinen. Lys og elegant Sangiovese i sin fulde betydning, der fremstår rødfrugtig og frisk, men alligevel utrolig kompleks og næsten silket i sin tekstur. Duften er ren Sangiovese-eliksir, med noter af røde kirsebær, rosenblade, middelhavsurter og kamfer, ledsaget af blodappelsin, tranebær og tobak. Uimodståeligt saftig og kirsebær-drevet mund, med finpoleret tannin og forfriskende syre. En imponerende repræsentant for Rosso di Montalcino DOCG, der giver klokkeklare påmindelser til producentens famøse Brunello!  

Druerne til denne Rosso di Montalcino kommer fra to forskellige primære parceller, hvor vinstokkene er plantet med 4500 planter per hektar. Vinen fremstilles stort set som husets Brunello, blot med kortere tid på fad. Først gennemgår mosten en gæring ved 28 grader, som der er naturligt i kælderen. Derefter ligger vinen med skindet i 15-16 dage inden vinen overføres til egetræsfadene. Vinens lagring foregår gennem godt 10 måneder på 25 & 30 hl. store fade. 

Cava d'Onice

Den lille, familieejede vingård, Cava d’Onice, har på ganske få år løftet sig hele vejen til toppen af rangstigen blandt områdets vingårde. Gården er grundlagt af Valter Nannetti og tog sin spæde start, da han i starten af 80'erne købte den blot 0,2 hektar store vinmark ”Colombaio”. Der skulle dog gå 10 år, før marken og gården var driftsklare, og i 1995 var de officielt klar til at flaske deres første Brunello di Montalcino. Dengang var produktionen på bare 266 flasker, men siden har vingården redet på en bølge af succes, båret frem af familiens hårde arbejde og kompromisløse tilgang til deres produktion.

I dag ledes Cava d’Onice af Simone Nannetti, Valter Nannettis søn, og under hans ledelse er vingården blevet en sand anmelder darling. De tårnhøje point regner ned over vingården, og holder de kursen, så kan der ikke gå mange år, før Cava d’Onice er blandt Brunellos mest efterspurgte producenter. Så vi anbefaler at få oplevet vinene nu, mens de stadigvæk er til at købe. Produktionen er stadigvæk lille, og der skal ikke meget til, før det her bliver svært at få fat i disse uopnåelige vine.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.