2015 Colombaio Brunello di Montalcino

Italien Toscana Montalcino
Rødvin - 75,00 cl. - 14,50% vol. - Varenummer: 629415
Udsolgt
kr. 439,00

En vin hvor alle druerne kommer fra en enkelt mark. En herlig åben bouquet med tydelige noter af kirsebær og friske krydderurter. Der kommer mere fine rød frugt frem med lidt tid i glasset, som bliver bekræftet i smagen. God struktur i vinen, fra både tannin og frugtsyre. Frugtintensiteten er dejlig saftig og vinen fremstår drikkeklar, selv i en ung alder.

Colombaio er navnet på en enkelt vinmark på godt 2 hektar. Det er en mark som oprindeligt var ejet af faderen på vingården, men som nu indgår som en enkeltmarksvin i vingårdens portefølje. Der høstes i hånden i slutningen af oktober med et udbytte på 40 hl/ha. Vinen gæres i ståltanke ved en kontrolleret temperatur under 30 grader. Vinen ligger i en god måned med skallerne for at trække farve og smagsintensitet ud i vinen. Til sidst lagres vinen på en kombination af franske og slovenske egetræsfade i 3 år inden aftapning.

Cava d'Onice

Den lille, familieejede vingård, Cava d’Onice, har på ganske få år løftet sig hele vejen til toppen af rangstigen blandt områdets vingårde. Gården er grundlagt af Valter Nannetti og tog sin spæde start, da han i starten af 80'erne købte den blot 0,2 hektar store vinmark ”Colombaio”. Der skulle dog gå 10 år, før marken og gården var driftsklare, og i 1995 var de officielt klar til at flaske deres første Brunello di Montalcino. Dengang var produktionen på bare 266 flasker, men siden har vingården redet på en bølge af succes, båret frem af familiens hårde arbejde og kompromisløse tilgang til deres produktion.

I dag ledes Cava d’Onice af Simone Nannetti, Valter Nannettis søn, og under hans ledelse er vingården blevet en sand anmelder darling. De tårnhøje point regner ned over vingården, og holder de kursen, så kan der ikke gå mange år, før Cava d’Onice er blandt Brunellos mest efterspurgte producenter. Så vi anbefaler at få oplevet vinene nu, mens de stadigvæk er til at købe. Produktionen er stadigvæk lille, og der skal ikke meget til, før det her bliver svært at få fat i disse uopnåelige vine.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.