2016 Irisse Vermentino Montecucco DOC

Italien Toscana Montecucco
Hvidvin - 75,00 cl. - 14,50% vol. - Varenummer: 999165816
Udsolgt
kr. 135,00
Vermentino er en af de mest interessante grØnne druer i Toscana. I hænderne på ColleMassari får man et flot rent udtryk i glasset. En intens bouquet med hvid fersken, citrusfrugt og mineralske toner. I munden fremstår vinen frisk med elegant frugtsyre, en god længde og balance. Dette er en glimrende ledsager til milde fiskeretter og milde oste. , -----,  , Vermentino druerne til denne vin er hØstet på vingårdens marker i 300 meters hØjde, hvor jordbunden er sand og ler. Vinen er gæret i store fade og lagret her i 12 måneder inden aftapning. Klimaet i Toscana giver grobund for en bred vifte af druer hos ColleMassari, da de ejer vinmarker i forskellige hØjder, hvor temperaturen svinger.

Castello di Collemassari

Ejerne bag Castello di ColleMassari, Maria Iris og Claudio Tipa, har et imponernede cv bag sig. De producerer anmelderroste Supertoscanere med Grattamacco-vingården i Bolgheri, og har fået flere 100-point anmeldelser af deres Brunello-vine fra Poggio di Sotto-vingården. Men det var med Castello di ColleMassari at det hele startede, i 1999, da søskendeparret opkøbte et gammelt slot i Montecucco-området, restaurerede det, og ombyggede det til en moderne vingård.  

Montecucco er nabo til det berømte Brunello di Montalcino, og naturen her er ligeledes som skabt til at dyrke Sangiovese i. Maria Iris og Claudio Tipas har med Castelli di Collemassari vist, at man kan skabe vidunderlig Sangiovese-vin i dette oversete område. En præstation, der høstede dem prisen som årets vineri i 2014 i den italienske vinbibel Gambero Rosso.

Hvis du elsker Sangiovese, så er du nødt til at opleve vinene fra Castello di Collemassari. Det er sjældent at man får så meget vin for sine penge i Toscana, som man gør hos dem!

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.