Prosecco Pietra Fine

Italien Treviso Treviso
Glera
Mousserende - Varenummer: 641800
Udsolgt
kr. 179,00

Case Paolin manifesterer endnu engang, hvor fantastiske mousserende vine fra dette område kan være. Vinen står smuk citronfarvet i glasset, med let grønlige reflekser. Duften er frugtfyldt og aromatisk, med en kerne af hvid fersken, pæresaft og forårsblomster, ledsaget af hyld, akacie, nybagt brød og honningmelon. Frisk og levende på tungen, med fine bløde bobler og en knivskarp frugtsyre. En Prosecco i den ranke og tørre ende af spektret, og hermed den oplagte ledsager til sprøde sommeretter med skaldyr, grøntsager og hvid fisk.

Vinen er lavet på 100% Glera og er økologisk certificeret. Frugten kommer fra en enkelt mark beliggende i byen Possagno i Treviso-provinsen. Druerne håndhøstes i slut september/start oktober og transporteres til gården i små kasser. Ved ankomst til vineriet sorteres druerne nøje, hvorefter de nedkøles til 8 grader for at bevare frisk- og frugtighed i den endelige vin. Druerne knuses, hvorefter der udføres en kortere maceration (udblødning af drueskallerne i mosten) i en periode på 3-5 timer, for at ekstrahere aroma og smag. Andengæringen foregår helt klassisk på temperaturstyrede tryktanke, hvorefter vinen lagrer på de døde gærceller ('sur lie') i 9 mdr. med daglig omrøring ('bâtonnage'). Denne produktionsmetode giver vinen yderligere kompleksitet og bidrager med en diskret cremet mundfølelse. Vinen har et naturligt restsukkerindhold (intet sukker tilsat) på blot 2 g./liter, hvilket fremmer vinens sprøde og forfriskende karakter.

Case Paolin

Case Paolin er navnet på dette familiedrevne vinhus beliggende i naturskønne omgivelser i den lille by Montello nær Treviso i Veneto, hvor man siden 1980’erne har arbejdet efter en økologisk tankegang.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.