2018 Pinot Grigio

Italien Alto Adige Alto Adige
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 040101012
Udsolgt
kr. 129,00

Frugtfokuseret og saftig Pinot Grigio fra Colterenzio. Flot strågul i glasset, med en forførende duft af citrus, fersken, honningmelon og mandelkerne. Blød og ren på paletten med en flot balance mellem friskhed og fylde. Smagen byder på fine noter af modne æbler, hvide blomster og passionsfrugt, med en velintegreret og behagelig syre.

Vinen er med sin frugtrigdom oplagt at servere solo, men svinger ligeledes fantastisk sammen med mange af Italiens klassiske skaldyrs- og grønsagsbaserede retter. Perfekt sammen med en klassisk 'Spaghetti Vongole' eller sprøde bruchetta med tomat, fennikel og bøffelmozzarella. En vin der rammer meget bredt madmæssigt og ligeledes vil kunne følge alt fra sushi til fish and chips.

Denne Pinot Grigio er fra Colterenzio's klassiske linje, som består af vine lavet på blot én druesort. Omdrejningspunktet er at lave vine med stor druetypicitet, friskhed og frugtkarakter. Druerne til denne vin kommer fra udvalgte vinmarker som ligger i 350-400 meters højde. Jordbunden er præget af sand og grus med et højt indhold af calciumcarbonat og der er et ganske køligt mikroklima, med stor temperaturforskel mellem nat og dag. Dette sikrer optimalt modnede druer der bevarer både friskhed og syre. Druemosten gærer på ståltanke ved en konstant temperatur på 18 grader. Efter endt gæring lagrer vinen med de døde gærceller i flere måneder, hvilket giver vinen en cremet mundfølelse og bidrager med yderligere kompleksitet.

Cantina Colterenzio

Cantina Colterenzio blev dannet i 1960 som en sammenslutning af 26 små vinbønder, der ønskede frihed og uafhængighed i den nordlige italienske region Alto Adige. 

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.