Viognier Santa Barbara

- Varenummer: 3225122
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 319,00

En intens hvidvin med stor personlighed. Viognier i hænderne på danske Peter Works vælter op af glasset med noter af moden melon, ananas og hvid fersken. Smagen er præget af en flot mineralsk intensitet, der åbner op for citrusfrugt og nyslået græs. God frugtsyre til at give en vin der er velegnet til federe fisk og moden ost.

Målet med denne Viognier er at bevare friskheden i vinen, hvilket kan være en opgave med denne drue. Det gøres ved at fermentere mosten kold i en måned, inden gæringen. Vinen gennemgår ikke malolaktisk gæring, hvilket også bevarer yderligere friskhed i vinen. Frugten høstes fra 3 forskellige vinmarker i den relatvt kølige Santa Ynez Valley. Vinen gennemgår en let klaring inden aftapning.

Ampelos Cellars

Danske Peter Work valgte efter terrorangrebet på World Trade Center i 2001 at sadle helt om og realisere en gammel drøm om at blive vinavler i Santa Barbara, hvor han sammen med sin kone etablerede Ampelos Cellars, der producerer deres roste vine udelukkende efter økologiske og biodynamiske principper.