2016 Riesling Grand Cru Praelatenberg

Hvidvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 010201005
Udsolgt
kr. 169,00

Skråningerne i Grand Cru-marken Praelatenberg har været brugt til vinproduktion siden 800-tallet, hvor munke fra Benediktinerordenen etablerede de første vinmarker. Allerede dengang fornemmede man, at der lige her var stort potentiale for vindruer. I dag er al tvivl om forventet potentiale manet til jorden, for marken har fået Grand Cru-status, og med Riesling som druen, der får lov at repræsentere de gnejs- og granitholdige marker, så får man her en mineralsk fuldtræffer, der vil glæde enhver med hang til slank, elegant og frisk hvidvin!

Allimant-Laugners 2020 Riesling Grand Cru Praelatenberg har en koncentreret og kompleks smagsprofil. Der synes at være to forskellige udtryk, som smelter sammen i en harmonisk omfavning. Den ene består af moden, saftig frugt, som udtrykker sig som æbler, kvæde og pærer, mens den anden side består af en saltet, mineralsk og krydret side, og man kan tydeligt fornemme, at der har været et helt optimalt Riesling-terroir i spil her. Syren er sprælsk og levende, og stimulerer vintørsten på en drilsk og indsmigrende facon.

Det er en Riesling-vin med masser af energi, som har stort potentiale som ledsager til mad. Gerne noget fra havet, selv ville vi vælge grillede kammuslinger eller en solid omgang Kylling Danoise.

Vinen er gæret med naturgær og har lagret 8 måneder sur lie.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.