2023 Sancerre Blanc La Rabotine

Frankrig Loire Sancerre
Hvidvin - Varenummer: 159023
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 199,00

Siden 2010 har den talentfulde Alban Roblin stået for produktionen af Sancerre-vine på Château la Rabotine. Han har allerede etableret sig som en spændende vinproducent i sit eget navn, men da han fik muligheden for at udvide med Château la Rabotine gennem familiære relationer, kunne han ikke lade chancen gå fra sig. Og gud ske tak og lov for det, for det betyder, at det nu er endnu lettere at få fat i de indsmigrende og forfriskende Sancerre-vine fra hans hånd.

Vinen strutter af liv og suser op ad glasset med noter af hyldeblomst, stikkelsbær, limeskal, citronsaft, friskklippet græs og grønne æbler. Frugten fremstår funklende klar, og Alban Roblins hands-off tilgang, hvor terroiret får lov at træde frem, sætter sit tydelige præg på produktionen. I eftersmagen venter der et spændende mineralsk bid, som giver et skønt knæk til det ellers frugtige og frodige smagsbillede.

Vinen er sammensat af druer fra fire forskellige vinmarker: Les Perrieres, Le Canard, La Rabotine og Côte de Valliens. Markerne har lige dele af de to jordtyper, der er kendt for at give de bedste Sancerre-vine: Terres Blanches og Caillotes. Vinen gærer på rustfri ståltanke og lagrer efterfølgende i fem måneder med gæren, hvor Alban Roblin af og til rører op i vinen for at sikre ekstra kontakt med gærcellerne.

Så tøv ikke med at glæde dig, for Alban Roblin laver Sancerre, der synger i glasset.