Dedicated to wine since 1880
Indkøbskurv (0) Kr. 0

Nyheder

Indkøbskurv (0) Kr. 0
Hjem Producenter Venge Vineyards

Kirk Venge er 3 generation på familiens vingård i Napa Valley. Her er han vokset op sammen med sin far og har været med i marken som barn. De mange år hvor han så sin far arbejde i vinmark og kælder har sat sine spor, så det er traditionerne der stadig er med til at præge hans arbejde.

I 1998 blev han uddannet fra University of California som ønolog. Herefter stod den i de næste år på arbejde hos alt fra Mumm i Napa Valley til New Zealand og de traditionelle vinregioner i Europa. Alt sammen viden han tog med hjem til familievingården hvor han overtog roret i 2008. Allerede første år udvidede han markbesiddelserne med en mindre vinmark i Calistoga, som supplement til familiens besiddelser i Oakville.

Fokus for Kirk Venge er arbejdet i vinmarken, for kun med gode druer, kan man fremstille store vine. Med mere end 50 års familieerfaring fra vinmarkerne i Napa Valley ved Venge hvordan de får de bedste druer i hus. Fokus på at lade vinstokkene gøre det hårde arbejde. Det gøres ved et minimum af vanding, ingen kemikalier og brug af masser af planter mellem vinrankerne. Alle vinstokke passes i hånden gennem hele sæsonen og druerne høstes tidligt om morgenen for at bevare mest mulig friskhed. Sammenlagt har Venge familien nu lige under 12 hektar vinmarker.


I kælderen er der indrettet med moderne maskiner, hvor fokus er på at få sorteret frugten optimalt, så kun det bedste kommer med i tankene. Der foretages relativ lang fermentering, for at trække mest mulig kraft fra druerne til vinen. Lagring af rødvinene foretages på franske egetræsfade, 1. og 2. års. Valget af fad er tilpasset druesort og den enkelte parcel.