Avalon er et californiske vinhus beliggende i den lille by Graton i Sonoma County, der har specialiseret sig i uprætentiøse og bredt appellerende hverdagsvine lavet på klassiske druer.
Klassisk californisk zinfandel, der med sin sødmefulde frugt og blide tannin, er en oplagt ledsager til sødmefulde marinader. Perfekt sammen med pulled pork, saftige grillpølser, eller spareribs.
Sådan sammenfatter Avalon Winery selv det projekt, der startede i 1991, da den tidligere bankmand Alex Close valgte at realisere drømmen at blive vinmager i det naturskønne område nord for San Francisco.
Siden dengang, hvor man primært satsede på Cabernet Sauvignon-rødvine, har man udvidet repertoiret, så Avalon i dag også producerer rødvine lavet på Pinot Noir, Zinfandel og Petite Sirah samt hvidvine lavet på Sauvignon Blanc og Chardonnay.
Druerne stammer fra marker i Napa Valley, Pasa Robles, Monterey, Santa Barbara og Lake County.
Generelt har man stort fokus på bæredygtighed både i dyrkningen og selve vinificeringen, hvor man benytter sig at ”vand-effektive metoder”.
Resultatet er en række velsmagende, prisvenlige og – som tidligere nævnt – fuldstændig uprætentiøse hverdagsvine, der passer til mange anledninger og serveringer.